Hjulkontroll

Blir dekkene fort slitt på innerkanten eller trekker bilen til siden har du sannsynligvis behov for hjulstillingskontroll. Vi undersøker om vinkelen på hjulene er som den skal og utfører eventuelle korrigeringer.

Når bilens styringssystem fungerer som det skal er dekkslitasjen minimal og du har en god kjøreopplevelse. Det er oftest på dekkslitasjen man oppdager at man har en hjulstillingsfeil. Andre faktorer som i større eller mindre grad kan påvirkes er at bilen trekker til siden, føles ustabil i svinger, ikke har en myk selvoppretting og det kan føre til forhøyet drivstofforbruk.

Hvordan vet du at du trenger en hjulstillingskontroll?
Hjulstillingskontroll er en viktig service på bilen. Skjev hjulstilling kan skyldes feil, slitasje eller at du har truffet en fortauskant eller et hull i veien.

Hvis du ser en tydelig skjev slitasje på dekkene (f eks sliter på innerkant) bør du utføre en hjulstillingskontroll.
Hvis bilen trekker til en side, bør du først sjekke lufttrykket. Dersom bilen fortsatt trekker til siden bør du ta en hjulstillingskontroll.
Hvis rattet ikke står i midtstilling ved kjøring rett fram.
Hvis du derimot har slitasje på både ytter- og innerkant av dekkene, er det sannsynligvis feil lufttrykk.

Vi har fastpris på hjulstillingskontroll med justering 1500,- Evt bil med senkesett, korrigering for fremvisning til trafikkstasjon kan det tilkomme ekstra kostnader, dette avtales alltid på forhand.